single album

Artist: Paul Weller
Release date:
12 May 2017
Genre: Punk rock
Posted by: Musictour Admin

Paul Weller - “A Kind Revolution”

Paul Weller

Paul Weller ще издаде 13-тия си солов студиен албум “A Kind Revolution” на 12 май през Parlophone Records

През 2017 се навършват 40 години от издаването на първия албум на Paul Weller “In The City”, издаден с The Jam през май 1977. Повечето артисти биха празнували такъв момент с обширни ретроспективни тържества: пищни преиздания и всичко около тях. Но Paul Weller не е като повечето артисти, и вместо това той издава нов студиен албум, защото издаването на нови записи е това, което Paul Weller прави. Винаги движещ се напред, почти клинично наклонен към носталгията и проверяването на напредъка си в огледалото за обратно виждане.

И така, продължавайки своя безкраен творчески успех, Paul Weller ще издаде очаквания с нетърпение 13-ти студиен албум “A Kind Revolution” на 12 май през Parlophone Records.

Weller започва работа по “A Kind Revolution” веднага след като завършва записа от 2015 “Saturns Pattern”, първo представяйки фънки парчето “New York”, а след това красивата и бавна “The Cranes Are Back”- песен, която свързва променящото се лице на Лондон със силата на природата. Заглавието на албума е взето от текста на споменатата песен.

В албума взимат участие повечето музиканти, с които той изнася концерти, а Andy Crofts и Ben Gordelier заемат най-важни места. Steve Cradock и Steve Pilgrim също участват в няколко от песните. В първата от записа "Woo Sé Mama" легендарните соул певци PP Arnold и Madeleine Bell представят своите отличителни вокални умения, докато изключително фънки парчето "One Tear" разполага с непогрешимия глас на единствения Boy George. Paul дори успява да привлече Rovert Wyatt, вече пенсиониран, за да пее и свири на тромпет в "She Moves With The Fayre". За пореден път чуваме и китариста на Strypes Josh McClorey, който добавя своята магия в 3 песни.

"A Kind Revolution" се състои от десет класически модерни песни на Paul Weller. С това имаме предвид, лесни за разпознаване, но по никакъв начин не предсказуеми. Weller не направи "почти" албуми, той се слива с всичките си вдъхновения - рок, R & B, соул, джаз, фънк, фолклор...- и създава песни от тях, предоставяйки на слушателите си нещо, което спокойно преминава през границите на всякакви жанрове. Пример за това са две от най-замислените, съзерцателни песни - "Long Long Road" и "Hopper", които в по-неопитни ръце може би щяха да са просто балади, но Weller добавя толкова много текстура и цвят на всяка, че няма как да ги опишем. С възрастта идва и мъдростта...

Записан в Black Barn Studios в Surrey, “A Kind Revolution” е продуциран и аранжиран от Jan ‘Stan’ Kybert и самия Paul.

Записът ще излезе като единично CD, делукс издание с 3CD, 12’’ плоча, лимитиран делукс 10’’ бокс сет и дигитален делукс вариант. Бонус песните включват инструментали на целия албум, както и алтернативни версии и ремикси на песните.

A Kind Revolution” ще бъде на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.

Paul разкри, че ще тръгне на обширно турне в Обединеното кралство през 2018, чиято кулминация ще е в O2 в Лондон. Датите са:

Февруари:

 • Sat 17 – Brighton – Centre
 • Sun 18 – Bournemouth – Bournemouth International Centre
 • Tue 20 – Plymouth – Pavilions
 • Wed 21 – Cardiff – Motorpoint Arena
 • Fri 23 – Leeds – First Direct Arena
 • Sat 24 – Newcastle – Metro Radio Arena
 • Sun 25 – Glasgow – The SSE Hydro
 • Tue 27 – Nottingham – Motorpoint Arena

Март:

 • Thu 1 – Manchester – Arena
 • Fri 2 – Birmingham – Genting Arena
 • Sat 3 – London – The O2 Arena

 

Tag